Haal een vleugje Thailand in huis met deze heerlijke herfst curry met pompoen, paprika en kikkererwten. Eenvoudig te bereiden, maar boordevol smaak.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de pompoen en paprika in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een grote pan of wok. Bak de ui tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
Voeg de currypasta toe en laat het al roerend 1-2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen.
Giet het vocht van de kikkererwten weg en spoel ze onder koud water. Voeg ze samen met de paprika en pompoenblokjes toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de sojasaus en suiker toe.
Laat de curry 20-25 minuten sudderen op laag vuur, of tot de pompoen zacht is en de saus is ingedikt. Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker of sojasaus toe. Voeg op het einde het limoensap toe.
Maak ondertussen de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de curry met de rijst en garneer met verse koriander, smakelijk!