Op zoek naar een heerlijk en hartverwarmend recept voor de koudere dagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit rundvleesstoofpotje met groenten is niet alleen smaakvol en kleurrijk, maar ook nog eens makkelijk te maken.
- Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in kleine blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een gietijzeren pan op middelhoog vuur. Voeg de rundvleesblokjes toe en bak ze rondom bruin. Haal het rundvlees uit de pan en zet het opzij.
- Voeg in dezelfde pan de resterende olijfolie toe. Fruit de gesneden ui tot deze glazig is.
- Voeg de gehakte knoflook toe en fruit nog een minuut tot het geurig is.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten om de smaak te versterken.
- Voeg het aangebraden rundvlees weer toe aan de pan samen met de wortelen, aardappelen en diepvrieserwten.
- Breng op smaak met zout, paprikapoeder en zwarte peper.
- Schenk de runderbouillon erbij, zodat alle ingrediënten ondergedompeld zijn.
- Breng de stoofpot aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 2 uur sudderen of totdat het vlees uit elkaar valt.
- Haal de pan van het vuur. Serveer warm. Eet smakelijk.
Bewaren
Bewaar in de koelkast met de deksel erop of afgedekt met plasticfolie voor 2-3 dagen.
Extra informatie
Je kunt deze rundvleesstoofpot aanpassen met je favoriete kruiden. Gedroogde tijm en cajunkruiden passen hier ook goed bij.
Voor een kortere kooktijd kun je een snelkookpan gebruiken. Een slowcooker is het makkelijkst.