Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Probeer zeker eens deze romige bloemkoolsoep. Heerlijk comfortfood voor dit seizoen en je tovert hem zo op tafel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Was de bloemkool en verdeel in grote roosjes.
  2. Verhit een beetje olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al roerend kort even mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de bloemkool zacht is.
  5. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot hij glad is. 
  6. Roer de room erdoorheen en breng de soep kort zachtjes aan de kook. 
  7. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  8. Serveer de soep warm en garneer eventueel met wat peterselie of bieslook. Geniet van de bloemkoolsoep!

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...