Probeer deze rijke paddenstoelenrisotto voor een heerlijk warm en vullend gerecht. Ideaal voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie!
Ingrediënten
Bereiding
Verzamel alle ingrediënten
Giet heet water over de gedroogde paddenstoelen, dek de kom af en laat deze 20-30 minuten staan tot ze zacht zijn geworden.
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd daarna alle paddenstoelen en champignons.
Bak alle paddenstoelen in 2 eetlepels olie tot ze goudbruin zijn en bewaar apart.
Bak in dezelfde pan de ui en knoflook tot de ui zacht en goudbruin is.
Voeg de rijst toe en roer af en toe door. De rijst moet aan de randen doorschijnend worden.
Voeg het weekwater van de gedroogde paddenstoelen toe aan de rijst en roer constant.
Wanneer het water voor de helft is ingekookt, voeg je anderhalve kop kippenbouillon toe aan de rijst. Blijf roeren tot het is ingedikt. Voeg steeds een kop water toe wanneer het water is ingekookt.
Na de vierde kop kippenbouillon moet de rijst zachter en bijna klaar zijn.
Haal van het vuur en roer ⅔ van de paddenstoelen erdoor.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en cheddar toe en zet het terug op het fornuis.
Blijf roeren tot de kaas volledig is opgenomen. Als het te dik is, voeg dan ¼ kopje van de overgebleven kippenbouillon toe en meng het.
Gebruik een pollepel om de risotto op het bord te scheppen; als het klonterig is, voeg dan meer bouillon toe en roer tot het romig is.
Serveer de risotto warm met gebakken paddenstoelen en Parmezaanse kaas als garnering of gewoon zo.