Deze geroosterde kikkererwtensalade is een van mijn favorieten. De knapperige kikkererwten in combinatie met de frisse groenten en kruiden zorgen voor een smakelijke en voedzame salade.
Ingrediënten
Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze met de olijfolie en de kruiden naar keuze (ik heb gekozen voor zout, peper, komijnpoeder, paprikapoeder en citroensap). Doe hetzelfde met de quinoa en bak beide op 175°C voor 30 minuten of totdat ze krokant en goudbruin zijn.
Snijd de ui en tomaat in kleine blokjes. Halveer de komkommer en snijd deze in dunne halve maantjes. Hak de knoflook fijn.
Hak de munt en koriander fijn en voeg alle gehakte ingrediënten toe aan een grote kom.
Maak een dressing door de mosterd, azijn, olie, zout en peper, paprikapoeder en citroensap te mengen.
Meng de salade-ingrediënten met de geroosterde kikkererwten en voeg de feta kaas en dressing toe totdat alles gemengd is.
Garneer met de gebakken quinoa, munt en korianderblaadjes.