Deze heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, broccoli en kaassaus is een absolute winnaar als het gaat om lekkere herfstmaaltijden voor de hele familie.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet af en snij ze in dunne schijfjes.
Snij de ui en knoflook fijn en bak ze in de pan met wat olie tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom ze tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.
Smelt de boter in een pot, voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en begin met het gehakt op de bodem te leggen, gevolgd door aardappelschijfjes en de broccoli. Giet de kaassaus gelijkmatig over de bovenkant.
Bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas.
Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, zet de laatste 5 minuten de grill aan zodat je een lekker krokante kaaskorst krijgt. Smakelijk!