Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Bereidingstijd: 50 minuten

Vandaag hebben we een heerlijk recept voor iedereen die wel van taart houdt maar niet van het gedoe. Dit heerlijke recept voor appelkruimeltaart is een zoete lekkernij die verrassend eenvoudig te maken is en perfect is voor bakbeginners. Serveer een stuk van deze taart met een flinke bol vanille-ijs, heerlijk om alleen van te genieten of samen met je dierbaren.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en ontpit de appels voor de vulling, en rasp ze. Doe de geraspte appels en 1 kopje kristalsuiker in een pan. Kook op middelhoog vuur tot de suiker smelt en het mengsel indikt.
  2. Haal de pan van het vuur. Voeg de gehakte walnoten en de kruiden toe. Roer om te combineren, en laat het mengsel afkoelen.
  3. Smelt de boter en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 25*25 cm in.
  4. Meng in een mengkom de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
  5. Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met bakpapier.
  6. Neem iets meer dan de helft van het deeg en doe het in de bakvorm. Druk het tegen het bakpapier om een gelijkmatige basis te creëren.
  7. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbasis.
  8. Strooi het overgebleven deeg over de appelvulling, waardoor een kruimelig laagje ontstaat dat het hele oppervlak bedekt.
  9. Bak ongeveer 30 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.
  10. Haal de bakvorm uit de oven en laat de taart afkoelen. Serveer warm met vanille-ijs. Geniet ervan!

Bewaren

Je kunt de taart luchtdicht tot 2 dagen bewaren bij kamertemperatuur. Als je de taart langer wilt bewaren, bewaar 'm dan in de koelkast tot een week. Deze taart is ook geschikt om in te vriezen.

Actuele aanbiedingen

Nieuwe recepten

Schil en snijd de aardappelen en wortelen in ongeveer 1,5 cm grote blokjes. Snijd de ui in k...

Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer een ½ cm en leg ze op een tray. Best...

Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie en voeg de knoflook, verse in...

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes b...

Snijd de kipfilets in reepjes. Voor de marinade, breek het ei in een mengkom die groot geno...