Ook zo fan van applecrumble en cheesecake? Dit dessertje combineert beide en de romige kaas smaakt heerlijk samen met de appels en crumble. Door het te serveren in dessertglaasjes kan je dit gerust op tafel toveren met de feestdagen.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Begin met de crumble. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, havermout en een snufje zout tot een kruimelig mengsel. Verspreid dit over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven, tot het goudbruin is. Laat het daarna afkoelen.
Combineer de appels met suiker, kaneel en citroensap. Bak ze ongeveer 10 minuten in een pan totdat ze zacht zijn.
Klop in een andere kom de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde massa.
Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Vouw dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Begin met het vullen van de glaasjes: start met een laagje crumble, gevolgd door een laag roomkaasvulling en daarna een laagje appelmengsel. Herhaal deze lagen tot de glaasjes bijna vol zijn en eindig met een laagje crumble.
Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de appelcrumble cheesecake gekoeld. Eet smakelijk!